“De jeugd heeft de toekomst”

“De jeugd heeft de toekomst” is een veel gehoorde uitdrukking. Echter niet alleen de schutterij maar ook iedere andere vereniging kampt met hetzelfde probleem. Hoe krijgen we nieuwe aanwas.

Jeugddag Herkenbosch 2017
Jeugddag Herkenbosch 2017

Ze hebben al veel hobby’s en ook de maatschappij maakt door de 24-uurs economie het niet echt gemakkelijker. Bij de meeste gezinnen ligt de agenda op tafel zodat iedereen weet waar ze op de juiste tijdstip aanwezig moeten zijn.

Toch is het verenigingsleven een anker voor ieder lid. Je bent sociaal met alle leeftijdsgroepen, leert al jong dat inspanning en motivatie tot resultaat leidt. Hierdoor wordt op een heel natuurlijke en sportieve manier de jeugd voorbereid op een volwassen leven.

Jeugdschutter in actie
Jeugdschutter in actie

Als jeugdlid van onze vereniging leer je gelijk samen met de andere jeugdleden schieten met een windbuks. Tijdens de bondsfeesten zullen de jeugdteams strijden tegen de jeugdteams van de andere bij de bond aangesloten verenigingen.

En laat ons eerlijk zijn, wie wil niet in een mooi uniform lopen en applaus ontvangen van de toeschouwers.

Wij hopen met bovenstaand verhaal u als ouder/voogd eens te kijken of wellicht Schutterij St. Michaël, een levendige vereniging, uw zoon of dochter een leuke vereniging zou vinden om zich als lid aan te melden. Wellicht ten overvloede draagt u hiermee ook uw steen bij aan het culturele erfgoed van het schutterswezen.

Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.

Indien u uw zoon of dochter (misschien wel uzelf) wilt inschrijven kan dit natuurlijk ook via ons inschrijfformulier.

 

 
%d bloggers liken dit: