Kinjer OLS nadert de spanning stijgt!!

 

Onderstaand stukje stond in de nieuwsbrief van Basisschool “De Tweesprong” door Peter Roufs

De Bölkes van Brachbaek komen er aan!! In het Belgische Ellikom (gemeente Meeuwen-Gruitrode) draait de OLS machine op volle toeren. We naderen dan ook Langzaam maar zeker de magische datum van dinsdag 26 juni.

In Brachterbeek stijgt de spanning ook. Zowel op school ais in de Baeker gemeenschap. Iedere maandag krijgt een aantal Tweesprongers trommelles op het terrein van schutterij St.Michaël. Op dinsdag kunnen de kinderen die sjöt worden, oefenen in het schieten op de bölkes.

De uniformen en hoeden (op de foto worden ze voorzien van een vilten omhulling) zijn bijna klaar en diverse leden van de schutterij onder leiding van voorzitter Paul Hubens geven de deelnemende jeugd exercitieles op de speelplaats. (zie foto)

 

 

 

Er is een YELL: “De BÖLKES van BRACHBAEK. staan alle daag van’ne waek, paraat veur de LIMBURGSE CULTUUR. Dao-veur gaan weer daar ’t VUUR!”

In de klassen is verder getekend en geknutseld. Op 25 juni worden de kinderen opgehaald door een bus van de OLS-organisatie. Daarnaast rijdt er een extra bus voor supporters. Voor 7 euro per persoon kunnen die meegaan. Opgeven daarvoor kan nog via het strookje aan de “Nieuwsflits” die de kinderen mee hebben gekregen. tijdens de INLOOPAVOND van dinsdag 19 juni zal in de groepen 6/7B & 7/8B volop aandacht worden besteed aan het Kinjer OLS. De GENERALE REPETITIE is op woensdag 20 juni 2012 om 19.00 uur op de Berg Brachterbeek. Daar is de optocht en na de optocht wordt er nog geschoten op het plein van het Jeugdbergske.

Toeschouwers bijzonder hartelijk welkom!

• (En dan hoorden we tijdens het kopie koffie na het VORMSEL van groep 7/8 op zondag 10 juni in Brachterbeek, dat Vormheer Monseigneur VERHARD DE JONG ook mee zal gaan naar Ellikom op 26 juni!)

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: